Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

YK:n pääsihteerin rauhanvälitysryhmä kokoontuu Helsingissä - Suomen suurlähetystö, Yangon

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Yangon

Nordic house, No.3, Pyay Road, 6 Miles, Hlaing Township, Yangon, Myanmar
Puh. +95 (1) 513459
S-posti sanomat.yan@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 8.6.2018 | Ulkoministeriö

YK:n pääsihteerin rauhanvälitysryhmä kokoontuu Helsingissä 

Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri António Guterres saapuu Suomeen isännöimään korkean tason rauhanvälitysryhmän kokouksen Helsingissä maanantaina 18. kesäkuuta 2018. 

Ulkoministeri Timo Soini avaa ryhmän kokouksen ja isännöi lounaan, jolle osallistuvat myös Indonesian ulkoministeri Retno Marsudi sekä YK:n 72. yleiskokouksen puheenjohtaja, Slovakian ulkoministeri Miroslav Lajčák.

"Rauhanvälitys on noussut entistä tärkeämpään rooliin kansainvälisessä ulkopoliittisessa keinovalikoimassa ja on yksi Suomen ulkopolitiikan painopisteistä. Tämän kokouksen isännöinti on osa määrätietoisia panostuksiamme rauhanvälitykseen valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaisesti", ulkoministeri Soini toteaa kokouksen merkityksestä.

Korkean tason neuvoa-antava ryhmä on pääsihteeri Guterresin aloite konfliktien ehkäisyn ja rauhanvälityksen tehostamiseksi. YK:n tavoitteena on vahvistaa järjestön ja sen jäsenmaiden rauhanvälityskapasiteettia sekä tukea alueellisia ja kansallisia rauhanvälitystoimia. Pääsihteerin nimittämän ryhmän jäsenet ovat kokeneita rauhanvälityksen ja diplomatian asiantuntijoita. Presidentti Tarja Halosen lisäksi ryhmän jäseniä ovat mm. rauhannobelisti Ramos Horta ja Chilen entinen presidentti Michelle Bachelet.

Lisätietoja: kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh. +358 50 550 7546 ja yksikönpäällikkö Erik af Hällström, YK- ja yleiset globaaliasiat, puh. +358 40 509 5107

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.6.2018


© Suomen suurlähetystö, Yangon | Tietoa palvelusta