Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Finlands ambassad, Rangoon

FINLANDS AMBASSAD, Rangoon

Nordic house, No.3, Pyay Road, 6 Miles, Hlaing Township, Yangon, Myanmar
Tel. +95 (1) 513459
E-post: sanomat.Yan@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Pressmeddelanden, 8.3.2018 | Utrikesministeriet

Utrikesminister Soinis skolturné fortsätter i Lappland

Utrikesminister Timo Soinis skolturné kring hur man förbygger våldsam radikalisering fortsätter i Lappland i mars. Den 13 mars besöker minister Soini gymnasieskolan Ounasvaaran lukio i Rovaniemi och gymnasiet i Kemijärvi. Avsikten med skolbesöken är att öka ungdomarnas kunskap om och förståelse för vikten av utrikes- och säkerhetspolitik i arbetet för att förebygga våldsbejakande radikalisering.

”Radikalisering som leder till våldsamma handlingar är inte något stundens infall utan en lång händelsekedja som det är möjligt att ingripa i. Jag vill uppmuntra ungdomar att påverka och gå emellan. Det är också intressant att höra ungdomarnas tankar och frågor om ämnet”, säger minister Timo Soini.

”Jag vill också påminna skolungdomarna om vikten av Finlands utrikes- och säkerhetspolitik i arbetet för att motverka våldsam radikalisering. Ute i världen arbetar Finland för de mänskliga rättigheterna, särskilt kvinnors och flickors rättigheter, och för att minska fattigdom på ett hållbart sätt. Vi deltar också i krishanteringsinsatser. Allt detta är viktigt för att minska våld och social marginalisering.”

Skolturnén inleddes förra året i Tikkurilan lukio i Vanda. Under 2017 hann Soini också besöka Pohjois-Tapiolan lukio i Esbo, Maunulan yhteiskoulu och Helsingin matematiikkalukio i Helsingfors. I början av 2018 sträckte sig turnén utanför huvudstadsregionen och årets första skolbesök gjordes i Nurmes och Siilinjärvi.

Ytterligare information: Riikka Taivassalo, utrikesminister Soinis specialmedarbetare, tfn +358 46 923 4581

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Skriv ut

Detta dokument

Uppdaterat 8.3.2018


© Finlands ambassaden, Rangoon