Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Yangon

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Yangon

Nordic house, No.3, Pyay Road, 6 Miles, Hlaing Township, Yangon, Myanmar
Puh. +95 (1) 513459
S-posti sanomat.yan@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 30.11.2017

Cambridgen herttua vastaanotti Suomen-vierailullaan prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle suunnitellut keppihevoset

Tiedote 208/2017
30.11.2017

Cambridgen herttua, prinssi William, vastaanotti kaksi käsintehtyä keppihevosta Suomen vierailullaan. Ne ojennettiin herttualle Slush-tapahtuman yhteydessä hänen käydessään Suomen messupisteellä.

Ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli lahjoitti keppihevoset Cambridgen herttualle. Kuva: Ville Cantell
Ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli lahjoitti keppihevoset Cambridgen herttualle. Kuva: Ville Cantell

Keppihevosharrastus on viime vuosina noussut suursuosioon Suomessa. Harrastajat valmistavat ja myyvät keppihevosia sekä ottavat mittaa toisistaan myös kilpailuissa, joita ovat inspiroineet oikeilla hevosilla harrastettavat lajit, kuten koulu- ja esteratsastus. Lajin suurtapahtuma on vuosittain järjestettävät SM-kilpailut. Harrastajia arvioidaan olevan jo yli 10 000 pelkästään Suomessa.

Prinssi Georgen keppihevonen on ristitty Smokeyksi, hänen isänsä, Cambridgen herttuan, ensimmäisen ponin mukaan. Smokey on harmaanruskea poni, jolla on harmaa harja ja tummanruskeat suitset. Prinsessa Charlotten hevonen, Snowflake, on vaalea suomenhevonen, jolla on vaalea harja. Sen suitset ovat viininpunaiset.

Keppihevoset on suunnitellut ja valmistanut suomalainen keppihevosharrastaja Alisa Aarniomäki, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen keppihevosharrastuksesta kertovassa dokumenttielokuvassa Hobbyhorse Revolution.

Keppihevoset Cambridgen herttualle lahjoitti ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli.

Suomen virallinen maakuvasivusto ThisisFINLAND lanseeraa huomenna kansainvälisen kampanjan, jonka tavoitteena on edistää keppihevosharrastuksen maailmanvalloitusta. Kampanjaan kuuluu keppihevosharrastuksen aloittamista helpottava monikielinen työkalupakki sekä limited edition eli rajoitetun erän vaatemallisto, joka on saanut inspiraationsa keppihevosista.

“Cambridgen herttua ja hänen perheensä ovat tunnetusti hevosihmisiä. Koska keppihevoset ovat valtava ilmiö Suomessa, mikä sen parempi lahja prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle kuin suomalainen keppihevonen”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt: maakuvayksikön päällikkö Petra Theman, puh. +358 295 351 558.
Valokuvat, videot ja muu oheismateriaali: maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli, puh. +358 295 350 186.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

© Suomen suurlähetystö, Yangon | Tietoa palvelusta